Tayyorlanishi:
Xamir: mayda uvoq bo‘lguncha barcha masalliqlarni blenderda aralashtiring. Agar ular bir-biriga yopishmasa, bir qoshiq suv qo‘shing. Xamirdan zuvala qiling va 30-60 daqiqaga muzlatgichga qo‘ying.
To‘ldirgich: qovoq kubiklarini tayyor bo‘lgunicha pishiring, so‘ng pyure bo‘lguncha blenderda maydalang. 3 ta tuxum, ziravorlar, bir chimdim tuz va quyultirilgan sut qo‘shing. Yog‘i kam smetana kabi bo‘lguncha aralashtiring. Agar to‘ldirgich juda suyuq bo‘lib tuyulsa, bir ikkita osh qoshiq un qo‘shing va yaxshilab aralashtiring.
Pishirish: Xamirni qolipga soling, vilka bilan teshib chiqing va 180°C ga qizdirilgan pechda 10-15 daqiqa davomida qizarguncha pishiring.
Qovoqli to‘ldirgichni xamirga soling va xuddi shunday haroratda yana 1 soat pishiring. To‘ldirgich qirralari mahkamlanib qolishi, markazi esa biroz yumshoq bo‘lib pishishi kerak.
Pirogni sovuting, muzlatgichda kamida 6 soatga, yaxshisi bir kechaga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!