Bizga shirin olma va bolgar qalampiri kerak. Yuving, chuqurga soling va ingichka bo’laklarga bo’ling.
Tovuq bo’laklarini tuzlang, ziravorlar seping, qalinligi o’rtasiga uzunasiga kesib oling, kesilgan joylarga navbatma-navbat olma va qo’ng’iroq qalampiri bo’laklarini qo’ying.
Kichkina chuqur pishirish varag’ini moy bilan yog’lang, tovuq bo’laklarini yotqiz. Yuqoridan folga bilan qoplanishi mumkin. 180-200 daraja haroratda 30-40 daqiqa davomida pechga qo’ying. Siz sharbatni tovuq ustiga bir necha marta quyishingiz mumkin.
Shu bilan birga, brokkoli karamini yuving, qaynab turgan sho’r suvga soling va guldastaning kattaligiga qarab bir necha daqiqa pishganicha pishiring. Suvni to’kib tashlang.
Tovuq oyog’i va yangi karam sog’lom ovqatlanish tarafdorlari uchun ajoyib kechki ovqat bo’ladi. Yoqimli ishtaha!